A kormány kezdeményezi, hogy maradhasson a tao-program

Megosztás

A magyar kormány kezdeményezni fogja, hogy 2023. június 30-a után is megmaradhasson a látvány-csapatsportágak támogatása a társasági adókedvezményen (tao) keresztül – jelentette be Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár a bemutatkozó sajtótájékoztatóján. Ennek előkészítése már megkezdődött, a kormány pedig döntést hoz majd arról, hogy az Európai Unióhoz fordul a kérelmével – idézi szavait a HVG.hu.

Az Európai Bizottság 2017 márciusában döntött arról, hogy Magyarországon a következő hat évben is működhet a tao, így biztosítva tervezhető, kiszámítható jövőt a sportfinanszírozásban.

A tao-program, amelybe 124,9 milliárd forint áramlik, folyamatosan egyeztetések tárgyát kell, hogy képezze – mondta az államtitkár arra a kérdésre válaszolva, hogyan lehetne a rendszert hatékonyabbá tenni. Szerinte a pénzek felhasználásának ellenőrzése mindeddig azért nem volt kellőképpen hatékony, mert az Emberi Erőforrások Minisztériumán belül működő sportállamtitkárság humánerőforrás-hiánnyal küszködött – ebből adódóan van egy elmaradás is –, amit most orvosolni kívánnak. Néhány héten, de maximum egy-két hónapon belül feláll az a stáb az államtitkárságon belül, amelynek a tao-ellenőrzés kiemelt feladata lesz. „Érdemi előrelépést is várhatunk az új felállástól” – tette hozzá.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek