Rengeteg emeletes vonatszerelvény jár majd hétfőtől a szolnoki vonalakon

Megosztás

Saját bőrünkön is tapasztalhatjuk az új szerelvények munkába állását, több vasútvonalra is számos emeletes vonat érkezik szolgálatra, köztük a két szolnoki vonalra is.

Május 30-tól az újszászi vonalon már 30 hétköznapi és 31 hétvégi járat, továbbá a ceglédi vonalon munkanapokon 33, hétvégén 36 járat utasai közlekedhetnek emeletes vonattal – közölte a MÁV Zrt. Azt írták, eddig 34 új járművet vett át a MÁV-Start, amelyek az elővárosban öt vasútvonalon közlekednek, és az előszezoni menetrend életbe lépésével hétvégén a Balatonra is járnak.

Május 30-tól az eddigieken túl a Budapest–Újszász–Szolnok vonalon hétköznap további nyolc, hétvégén hét KISS járat közlekedik, a Budapest–Cegléd–Szolnok vonalon hétköznaponként négy újabb járatban közlekednek emeletes szerelvények.

Hangsúlyozták: a 40 darabos flottából már 34-et átvett a vasúttársaság, így egyre nagyobb arányban közlekednek az emeletes motorvonatok.

A hét minden napján járnak KISS vonatok a Budapest–Cegléd–Szolnok, a Budapest–Újszász–Szolnok, a Budapest–Esztergom, a Budapest–Vác–Szob és a Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon. A Dunakanyar vonalán Vácra és Szobra munkanapokon két járat kivételével minden vonatot KISS motorvonatból állítanak ki, hétvégéken is csak modern motorvonatokkal utazhatnak az utasok. Hétvégén pedig Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza között egyes sebesvonatokon is találkozhatnak az utasok az emeletes szerelvényekkel. „Az új járművek kedvezőbb menetdinamikai tulajdonságainak és a gyorsabb utascseréjének köszönhetően javul a menetrendszerűség, nő az utazási komfort” – fogalmazott a MÁV Zrt. (via 444.hu)

Kapcsolódó cikkek