Ne lepődjünk meg az idei nyár 500 forintos fagyijain

Megosztás

Igen, egyetlen gombóc. Annyira megdrágult minden, hogy négyszáz alatt gyakorlatilag nem is éri meg elkészíteni a fagylaltot. Idén igen drágán nyalhatunk.

Duplájára drágult az import gyümölcspüré, gyakran hiány van egyes alapanyagokból, nem csoda, hogy a fagylalt tavalyinál markánsabb drágulásáról beszélt az InfoRádiónak Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke.

Az elnök szerint előfordult, hogy a szállítók nem tudták ellátni a cukrászokat

  • vajjal,
  • cukorral,
  • egyéb tejtermékekkel.

A fagylaltokat gombóconként 300-450 forintért kínálják, az elnök szerint ez indokolt, hiszen minőségi fagylaltok esetében csak így lesz rentábilis. Emellett van olyan hely is, ahol már 500 forintba kerül a jeges édesség, és már nem csak extrém kivételként, mint tavaly. (Hvg)

Kapcsolódó cikkek