Rengeteg magyar konzervbe étolaj helyett sertészsír kerül

Megosztás

A háború miatt akadozik az étolaj exportja Ukrajnából, így a gyártók lépni kényszerültek.

Sertészsírra cserélte a napraforgóolajat a Szegedi Paprika Zrt. az általa gyártott konzervekben – adta hírül az RTL Klub Híradója. A lépésre azért kényszerültek, mert akadozik az étolajimport Ukrajnából. Állításuk szerint az ételek íze és energiatartalma nem változik, és a cserét a konzervdobozok tetején jelölik is. A lipidológus szakemberek viszont figyelmeztetnek, hogy a túlzott zsírfogyasztás káros az egészségre.

Korábban már írtunk arról, hogy az élelmiszergyártók rákényszerülhetnek korábbi receptúráik megváltoztatására, ha kifogytak a meglévő készleteikből és nem jutnak (vagy csak sokkal drágábban) újabb szállítmányhoz. Május elején a főállatorvos is engedélyezte, hogy az alapanyaghiány miatt más összetevőket használjanak.

RTL: Étolaj híján zsír kerül a szegedi konzervekbe

Related posts