Putyin: Oroszország csak megelőző csapást mért a támadni készülő Ukrajnára

Megosztás

Az elnök a győzelem napján mondott beszédében a második világháborúhoz hasonlította a mostani harcokat.

Éles párhuzamot vont egész győzelem-napi beszédében az orosz elnök a második világháború, illetve az Ukrajna elleni invázió között – tudósított a HVG.hu. Vlagyimir Putyin nem beszélt hosszan a moszkvai Vörös téren, csupán néhány tételmondatot sorolt el.

Putyin beszédében azt mondta, a jelenleg Ukrajnában zajló háború „ugyanaz, mint a 77 évvel ezelőtti”, hiszen szerinte akkor is nácikkal és banderistákkal kellett felvenni a harcot az orosz seregnek. Putyin beszédében azt mondta:

Oroszország megelőző csapást mér a nyugati támogatással Oroszország ellen támadásra készülő Ukrajnára.

Az orosz elnök szerint Ukrajna támadást készített elő, valamint atomfegyverek lehetséges bevetéséről beszélt, így Oroszország „elfogadhatatlan fenyegetésekkel szembesült”. Arra is kitért, hogy a Nyugat Oroszország gyengítésén dolgozott, hiszen ebben érdekelt, így felhasználta Oroszország ellen az orosz népen belüli feszültségeket, illetve a nemzetközi terrorizmust.

„Azok, akik legyőzték a nácizmust a Nagy Honvédő Háborúban, példaként szolgálnak nekünk” – emelte ki Putyin – „dicsőség a hadseregnek, a győzelemért, Oroszországért!” – zárta beszédét, amit a himnusz, majd a jelenleg is tartó katonai parádé követett.

via hvg.hu

Kapcsolódó cikkek