Kárpátaljai énekesnő lett az X-Faktor új mentora

Megosztás

Herceg Erika váltja Csobot Adélt az X-Faktor mentorszékében – a 2022-es évadban már ő lesz Bye Alex, Gáspár Laci és Puskás Peti társa. A Kárpátalján született énekesnőt közel 800 ezren követik közösségi oldalán, egykori zenekarával végigkoncertezte Európát. Az orosz és az ukrán Playboyban is szerepelt már, és megnyert egy olyan tehetségkutatót, aminek Volodimir Zelenszkij volt a műsorvezetője.

Herceg egészen váratlan karriert futott be ahhoz képest, hogy egy 2000 fős kis kárpátaljai faluból, Kisdobronyból jött. Beregszászon járt főiskolára, utána költözött az akkori barátjával Kijevbe úgy, hogy magyar anyanyelvén kívül nem beszélt más nyelvet. Kijevben modellkedni kezdett, majd 5000 jelentkező közül – egyedüli magyar indulóként – bekerült egy tehetségkutató/valoságshow-ba, ahol a jövő lánycsapatát építették.

A VIA Gra (bizonyos országokban Nu Virgosként ismertek) a 2000-es évek eleje óta népszerű lánycsapatnak számít a keleti blokkban, a tagjai az elmúlt húsz évben folyamatosan cserélődtek attól függően, hogy ki szerepelt jól a tévéműsorban, ahol mindig a következő új énekeseket keresték. Herceg annyira bevált, hogy 2013-tól egészen 2020-ig a csapat tagja maradt, miközben körülötte cserélődtek az énekesek – írta a Telex.

Kapcsolódó cikkek