Tömegsírokat találtak egy Mariupol melletti faluban

Megosztás

Tömegsírokat találtak egy Mariupol melletti faluban – közölte a kikötőváros polgármestere, Vadim Bojcsenko. A városvezető megerősítette azokat a híreket, amelyek szerint

„árkokat” fedeztek fel a donyecki területen fekvő Manhus faluban és azt állította, hogy az orosz erők teherautókkal gyűjtötték össze a holttesteket, és ott dobták ki őket.

Videókapcsolaton keresztül, egy meg nem nevezett helyszínről jelentkezett be Bojcsenko a Sky News stábjának és arról beszélt, hogy az oroszok így tüntetik el a bűntetteik nyomait.

„Becsléseink szerint több mint 20 000 civilt öltek meg az ellenséges tüzérségi és rakétacsapások városunk utcáin. A város önkormányzati közműszolgáltatóitól is vannak bizonyítékaink. Ők személyesen látták ezeket a holttesteket, és most azt tapasztaljuk, hogy ezek a holttestek eltűnnek. Ezek háborús bűnök, és eltitkolják ezeket a háborús bűnöket”

– mondta Bojcsenko, majd hozzátette, hogy számos olyan esetről tud, amikor az oroszok megkínozták a helyi lakosokat, illetve rosszul bántak velük.

via HVG

Kapcsolódó cikkek