A Fidesz szerint beosztottal nem érdemes vitázni, ez a válasz arra, hogy Márki-Zay vitára hívta Orbánt

Megosztás

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szeretné, ha megvitathatná Orbán Viktorral Magyarország jövőjét – a tapasztalatok alapján erre azért reális esély nincs.

“Az emberek, legyenek kormánypárti szavazók vagy ellenzékiek, megérdemlik, hogy meghallgathassák azt, aki a következő négy évben Magyarország miniszterelnöke kíván lenni, ezért vitára hívom Orbán Viktort. Álljunk ki az emberek elé, mutassuk meg, milyen országot képzelünk el! Vitassuk meg, hogyan képzeljük a gazdaság, az egészségügy vagy a migráció jövőjét, hogy kiderüljön, ki mit tett valójában, és mit gondol közös otthonunkról, Magyarországról!”

– írta közösségi oldalán Márki-Zay.

“Orbán Viktor nem kerülheti el a szembesítést korrupt és igazságtalan kormányzásának legsúlyosabb károkozásával; megélhetési válság lejtőjére lökte Magyarországot. Ennek a szembesítésnek már a miniszterelnöki-jelölti vitán el kell kezdődnie, én készen állok! Ha Orbán valóban hisz saját hazug sikerpropagandájának, hát itt a lehetőség, ne legyen gyáva! Adjon magyarázatot az elszabadult árakra, a csúcson lévő inflációra, a csúcson lévő államadósságra, a csúcson lévő, tragikus halálozási számokra, az egészségügy, az oktatás állapotára – erre az egész farhát-kormányzásra! Álljon ki és adjon magyarázatot arra, miért költötte el a gazdaságvédelemre szánt 4000 milliárd forint háromnegyedét az emberek támogatása helyett saját családtagjai, üzletfelei, oligarchái gazdagítására. Én szembesítem a felelősségével a vitán, a változást akaró többség szembesíti a felelősségével 76 nap múlva, április 3-án. Mert utána, amikor Orbán megy, a változás jön és az egységes ellenzék kihúzza Magyarországot a megélhetési válság gödréből. Csak felfelé!”

– tette hozzá egy későbbi posztjában.

Minderre aztán hamar kitalált egy “jó” választ a Fidesz gépezete: Hollik István a Fidesz kommunikációs igazgatója a Facebookon egy kis gyurcsányozással reagált.

„Reakció Márki-Zay Péter tegnapi felhívására: Mindenki tudja, hogy a baloldalon Gyurcsány Ferenc a főnök. Beosztottal pedig nincs értelme vitatkozni”

– írta.

Kapcsolódó cikkek