Beperelik a Hetényi Kórházat, ahol összecseréltek egy élő és egy elhunyt beteget az adminisztrációnál – videó

Megosztás

Ez egy olyan hiba, aminek jellegéből adódóan nem szabadna megtörténnie. A szolnoki kórház meg is kapja a pert a nyakába.

Csütörtökön számoltunk be az RTL Klub híradójának nyomán arról a szolnoki Hetényi Géza Kórházban történt hibáról, amelyben felcserélték két beteg adatait, és az egyik családdal hozzátartozójuk halálhírét közölték, míg a másik család azt hihette, jobban van a rokonuk, de a valóságban ez fordítva volt. Mindeközben az a család, ahol élt az érintett beteg, elintézte a másik, nem hozzájuk tartozó páciens hamvasztását.

Az RTL pénteken újabb riportban számolt be az eseményekről: kiderült, az életben lévőnek hitt, de elhunyt beteg családja bepereli a kórházat. A hozzátartozó, akinek az édesanyja hunyt el, azt mondta a híradónak, nem kaptak hírt sérelemdíj kifizetéséről sem, pedig az RTL által megkérdezett jogász szerint ez mindkét családnak járna. A TASZ szakembere, Vissy Beatrix szerint az intézmény más módon, akár nyilvános bocsánatkéréssel is igyekezhetne jóvá tenni a történteket, de ez sem történt meg.

A kórház nem válaszolt érdemben arra a kérdésre, hogy tervezik-e kompenzálni az érintett családokat, mindössze megerősítették a csütörtöki információkat, mely szerint vizsgálatot indítottak az intézményen belül. Emellett a rendőrség is vizsgálja az ügyet. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek