Az ellenzék feljelenti Kövér Lászlót, mert utóbbi szerint maga az ellenzék jelent nemzetbiztonsági kockázatot

Megosztás

Feljelentik az ellenzéki pártok Kövér Lászlót – közölte Szabó Tímea a Párbeszéd országgyűlési képviselője kedden.

A képviselő felidézte, hogy a házelnök 2020 elején beszélt arról titkosszolgálati vezetőknek, hogy szerinte az ellenzék jelenti a legnagyobb nemzetbiztonsági kockázatot Magyarországon. Kövér azt is elmondta a kiszivárgott hangfelvétel szerint, hogy ennek a „kockázatnak” a kezelésében számít a titkosszolgálatokra. A beszédet a Direkt36 oknyomozó portál hozta nemrég nyilvánosságra.

Szabó Tímea szerint Kövér gyakorlatilag az alkotmányos rend megzavarására, a többpártrendszer felszámolására buzdította a titkosszolgálatok vezetőit. A képviselő elmondta, tekintve, hogy a titkosszolgálatok szerinte megfigyelik őket, így jogosulatlan titkos információgyűjtés vagy leplezett eszköz jogosulatlan alkalmazása miatt feljelentést tesznek, ugyanakkor Szabó idézett a sajtótájékoztatón a büntető törvénykönyv felbujtásról szóló részéből is.

A Párbeszéd képviselője úgy véli, Kövér több millió embert jelölt meg nemzetbiztonsági kockázatként, a Fidesz pedig törvénytelen eszközökkel próbálja megnyerni a jövő évi országgyűlési választásokat.

(hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek