Újabb fejlemények derültek ki a jászladányi darabolós gyilkosságról

Megosztás

Még 2019. március 2-án egy jászsági főcsatorna átereszében két arra kerékpározó kamaszgyerek gyanús nejlonzsákokat talált. Elborzadva tudatosult bennük, hogy felismerhetetlen testrészdarabokat rejtenek a zsákok.

A gyanú, majd pedig a vád szerint egy jászladányi fiatal nő ölte meg Bécsben tunéziai barátját, akinek holttestét feldarabolva és sósavval leöntve az édesanyjával igyekezett eltüntetni.

a Szolnoki Törvényszéken zajló büntetőeljárás részeként a hétfői tárgyaláson dr. Ivanov Dömötör Gyula bíró tanúkat hallgatott meg. Elöljáróban azt a marosvásárhelyi fiatalembert, akivel a vádlott – akárcsak az arab barátjával felváltva – 2018-ban se veled, se nélküled kapcsolatban élt együtt. Hol az egyikőjük, hol a másikójuk bécsi bérleményében lakott.

A hétfői tárgyaláson a történetben számos vakfoltot és hazugságot az immáron bizonyítékként használt korábbi telefonbeszélgetések, álló- és mozgóképes-, valamint sms-üzenetek felidézésével tett helyre.

A nő a 2018-as esztendőben az elfogásáig kábítószerfüggő volt. Marihuánát, speed-et, olykor kokaint fogyasztott. Emiatt maradt a meggyilkolt arab dílernél, aki erőszakos volt, illetve több országban is körözték. A nő másik kapcsolata, amit egy székely férfivel ápolt már inkább a kiegyensúlyozottabb élet reménye miatt tartott fent.


A 2019. február 24-i gyilkosság és tetem-feldarabolás utáni nap délutánján az egyik, a telekocsi-szolgálat közösségi oldalán keresztül megbízott szállító Bécsből Budapestre, a Keleti pályaudvarra fuvarozta a két méretes bőrönddel felpakolt nőt. A másik pedig a fővárosból vitte tovább Jászladányra, ahol az édesanyja és húga fogadta a hatalmas csomagokkal hazaérkező családtagjukat.

A futárok tanúvallomásai szerint készségesen segítettek a fiatal hölgynek a hatalmas bőröndök transporterükbe és -ből történt be- és kiemelésnél, nem tudván, hogy a kofferekben emberi maradványok lapulnak. A vádlott a tárgyaláson mindkét sofőrtől bocsánatot kért az utóbb kiderült „kellemetlenségekért”.

A bizonyítási eljárás jövő januárban folytatódik.

Kapcsolódó cikkek