Megnyílt az adventi falu Szolnokon

Megosztás

Szerdán délután kettőkor megnyílt az adventi falu, ünnepi díszbe öltözött a szolnoki Kossuth tér – számolt be róla a news56.hu portál.

A látogatókat illatos forralt borok, finom ételek, zenés programok és kézműves termékek vására várja karácsony előtt és után. Mint írják: olyan ellenállhatatlan finomságokkal készülnek az árusok, mint a kenyérlángos, vagy az eredeti székely recept alapján készített kürtőskalács, melynek finom illata egészen biztosan átjárja a teret. Az ünnepi időszakban óvodások, iskolások, előadók zenés műsorai és ajándékvásár ragyogja be a decemberi estéket.

A szolnoki adventi vásár minden nap 14 órától várja az érdeklődőket. A forgatag hétfőtől csütörtökig 22 óráig, pénteken és szombaton 23 óráig, vasárnap pedig 20 óráig tart nyitva.

ecember 3-án az akusztikus No Romance együttes adventi koncerttel áll színpadra 19 órától. December 11-én egy kiváló dalszerző és énekes lép fel Soltész Rezső személyében 17:30-tól. A Kossuth téri karácsonyi vásár hangulatát egészen szilveszterig élvezhetik a helyiek és a városba érkezők.

A díszkivilágításhoz 5 kilométer fényfüzért használnak fel, a téren 22 faházat építenek, feldíszítenek egy 8 méteres karácsonyfát és egy 5 méter átmérőjű adventi koszorút, mely 600 kilogramm fenyőt és 100 kilogramm örökzöldet igényel. Emellett 100 méter díszítőszalag, 20 kilogramm drót, 20 méter díszítőháló, 100 óriástoboz és számtalan díszgömb kerül a közel egy tonnás koszorúra. A karácsonyfa 2021-ben vörös és arany színű lesz. Az adventi koszorú gyertyáit szombatonként gyújtják meg.

via news56.hu

Related posts