Hoppá! Egy megyei kormánymegbízott hivatali vesztegetés elfogadásával lehet kapcsolatban

Megosztás

Nagyon sok az érthetetlen kérdőjel egy hulladéklerakó ügyében.

Újabb fejleményről számolt be csütörtökön a Facebookon Szél Bernadett független országgyűlési képviselő a zsámbéki hulladéklerakó miatt tett feljelentéssel kapcsolatban: az Érdi Rendőrkapitányság által küldött határozat szerint hatáskör hiánya miatt az ügyet áttették a Központi Nyomozó Főügyészség Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészséghez.

Ennél fontosabb, hogy ismeretlen tettes ellen tett feljelentést Szél, az áttételi határozatban most

mégis megnevezték az ügy egyik résztvevőjét.

Azt írták, hogy az ügyben hivatali vesztegetés bűntett gyanúja, valamint Dr. Tarnai Richárd Pest Megyei Kormánymegbízott vonatkozásában felmerülő hivatali vesztegetés elfogadása bűntett gyanúja miatt nyomoznak.

Szél áprilisban tett feljelentést hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és környezetkárosítás gyanúja miatt. A képviselő szerint az utóbbi egy évben rekultivációs munkálatok helyett kamionszám hordta a zsámbéki telepre a kommunális és veszélyes hulladékot, holott erre nem volt engedélyük. A szemetet a politikus állítása szerint eldózerolták és betakarták földdel.

A szeméttelep több mint 500 méter hosszan közvetlenül határos egy Natura2000-es területtel, így a keletkező csurgalékvíz nagy része szakszerű kezelés hiányában a lejjebb fekvő, ökológiailag érzékeny területre szivárog – magyarázta még áprilisban Szél Bernadett. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek