Tiborcz István cége újabb szállodát vett át Mészárosétól, 819 millió közpénz is járt hozzá

Megosztás

Tiborcz István cége újabb szállodát szerzett meg Mészáros Lőrinc cégétől. A BDPST Zrt. most egy mátrai luxushotelhez jutott hozzá, írja az Mfor.hu.

„Új szállodatípussal, hegyvidéki wellness hotellel egészül ki a BDPST Group hotelportfóliója, miután a cégcsoport szállodafejlesztési és -üzemeltetési tanácsadó cége a BDPST Hotel Management veszi át november 1-től a Mátraházán található 4 csillagos Lifestyle Hotel Mátra működtetését. Az üzemeltetési feladatok ellátása mellett a szállodát tulajdonló társaság megvásárlásáról szóló szerződés is aláírásra került 2021 októberében”

– áll Tiborcz cégének közleményében.

A Magyar Turisztikai Ügynökség által bonyolított Kisfaludy-pályázatok keretében a Hunguest Hotels 819 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott a BDPST által most átvett Lifestyle Hotel Mátra fejlesztésére.

Az Mfor emlékeztet Tiborcz nyilatkozatára – aki nem mellesleg Orbán Viktor veje – amit egy Portfoli.hu-nak adott interjúban mondott: Akkori állítása szerint a BDPST azért szállt ki az Appeninn Holding Nyrt.-ből, mert az üzletember nem szeretne egy olyan cégben tulajdonos lenni, amely közpénzeket nyer. Úgy tűnik, a helyzet azóta változott.

Kapcsolódó cikkek