Látogatási tilalom a szolnoki kórházban a koronavírus miatt

Megosztás

A negyedik hullám eddigi csendesebb tempója múlt héten kiugrásokat hozott, ami azt jelenti, hogy a fertőzésszámok megduplázódtak, s a halálozási adatok között is előfordult napi 30 fő. Mindez azt mutatja, hogy a legújabb hullám kezdi kimutatni vasfogát, ennek eredményeként egyre több kórház zárja be kapuit. Az elmúlt három napban 6688 fertőzöttet regisztráltak, és 75 embert halt meg.

Ma reggel 8 órától újabb egészégügyi intézmény csatlakozott a látogatási tilalmat elrendelő kórházak csapatához. Határozatlan időre a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet összes osztályán is tilos a látogatás.

Múlt héten, október 21-én a Semmelweis Egyetem volt az első fecske, a hozzá tartozó Városmajori Szív- és Érgyógyászati, a Pulmonológiai, a Belgyógyászati és Hematológiai, a Belgyógyászati és Onkológiai, valamint az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikán rendeltek el látogatási tilalmat, melyet a koronavírus-járvány és a szezonális fertőzések elkerülésével indokoltak. Súlyos-kritikus állapotú, hosszú ideje az egyetemen fekvő beteg esetén a klinika igazgatója egyedileg adhat alkalmanként egy-egy hozzátartozónak engedélyt a megfelelő védőfelszerelésben történő látogatására.

Ugyanezen a napon a Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézetben részleges látogatási tilalom lépett életbe, amely a következő osztályokat érinti: Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály Urológiai Osztály Sebészeti Osztály Traumatológiai Osztály Szülészet-Nőgyógyászati Osztály Neurológia-Stroke Osztály Belgyógyászat-Kardiológiai Osztály Belgyógyászat-Gasztroenterológiai Osztály. A Rehabilitációs Intézet, valamint a Balfi Gyógyfürdőház valamennyi fekvőbetegosztályán viszont teljes körű a látogatási tilalom.

A Zalaegerszegi Szent Rafael Kórházban szintén október 22-től részleges látogatási tilalmat rendeltek el az Általános és Érsebészeti Osztályon, valamint a Csecsemő- és Gyermekosztályon.

Október 23-tól a tatabányai Szent Borbála Kórházban rendeltek el látogatási tilalmat, nem sokkal ezután a Vaszary Kolos Kórház számolt be arról, hogy a koronavírus okozta fertőzések egyre emelkedő száma és a betegek biztonsága miatt saját hatáskörben október 23-tól látogatási tilalom lép érvénybe az intézményben.

Szintén ettől a naptól a győri Petz Aladár Kórház az emelkedő számú felső légúti és influenzaszerű megbetegedésekre, a betegbiztonság érdekében és a vírusfertőzések megakadályozása céljából szintén meglépte a teljeskörű látogatási tilalom elrendelését.

A Békés Megyei Központi Kórházban az emelkedő betegszámok miatt átszervezték a betegutakat.

Október 24-től a komáromi Selye János Kórházban is részleges látogatási tilalom lépett életbe

A gyöngyösi Bugát Pál Kórházban a negyedik hullámra való tekintettel a korábban piros pontként megismert ellátási hely ismét üzemelni fog, megnyílik a Covid-belgyógyászati osztály a hotelépület második emeletén, s felhívják a figyelmet, hogy a járványmutatók tükrében a szükséges intézkedések akár egyik napról a másikra is változhatnak.

(mfor.hu)

Kapcsolódó cikkek