Szenzációs, több, mint 600 ezer ember ment ki a vadászati kiállításra

Megosztás

Igaz, ennek igen nagy százaléka iskolás, akit ingyen vittek ki a jól sikerült toborzókat követően. Biztosan megérte beleölni a 70 milliárdnyi adóforintot.

Kedden számolt be az “Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás” tárlatának, illetve a kapcsolt rendezvények látogatóinak számáról Kovács Zoltán, a világkiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos. Eszerint

a Hungexpón kialakított tárlaton 616 ezer, a kapcsolódó helyszínekkel együtt összesen 1,5 milliónyi látogatója volt a rendezvényeknek és kiállításoknak.

Utóbbi szám azonban még nőni fog, mert a vidéki rendezvények az év végéig tartanak, és december végén még megtartják a májusról elhalasztott nemzetközi kutyashow-t is.

A kormánybiztos szerint a Hungexpóra látogatók között 60 ezer diák volt. Amikor a hvg.hu megkérdezte a szervezőket, hogy mi alapján állapítják meg a résztvevők számát, a kapott válaszban ugyancsak nagy hangsúllyal szerepelt a diákok részvétele:

A vidéki rendezvények rendkívül népszerűek voltak szerinte, Vásárosnaményben például napi 5-6 ezer érdeklődőt vonzott a helyi rendezvény. (Ez az a város, ahol a rendezőt félmilliárddal dobta meg a Magyar Turisztikai Ügynökség)

Ez mind azt mutatja, hogy a vadászattal kapcsolatos témákra, főként abban a kontextusban, ahogyan azt a világkiállítás programsorozatában megfogalmazták, meg lehet szólítani az embereket, túlmutatva az elsődleges szakmai célcsoportokon – közölte.

Kovács Zoltán turisztikai számokkal is igyekezett alátámasztani a rendezvény sikerességét, például, hogy tavaly ebben az időszakban ötezer körül volt a napi szállásfoglalások száma, míg idén 17 ezer körül. Azt nem tette hozzá, hogy a tavalyi koronavírus miatti lezárásokkal (külföldiek például szeptembertől nem utazhattak be Magyarországra) súlyosbított helyzethez képest könnyen kimutatható idén a turizmus szárnyalása, igaz a nagyrendezvények – különösen az augusztus 20-i tűzijáték – nagyot lendítettek rajta. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek