Senki nem vette fel a nővérpultban csörgő mobilt, ezért ellopta a 14 éves fiú

Megosztás

Egy rákóczifalvai lakos tett bejelentést a Szolnoki Rendőrkapitányságra, mert ismeretlen személy eltulajdonította az egyik kórház nővérpultjából a mobiltelefonját 2021. szeptember 27-én a déli órákban – írta meg a police.hu.

A kiérkező rendőrök adatgyűjtést és tanúkihallgatást végeztek, és hamarosan körvonalazták a lehetséges elkövető személyét. Az egyenruhások megállapították, hogy a telefon eltűnésének időpontjában épp távozott a kórházból egyik betegük és annak fia. Mivel az intézményből elbocsátott férfi lakcíme rendelkezésre állt, a szolnoki buszpályaudvarra igyekeztek a rendőrök, ahol elszámoltatták a tiszabői lakosokat.

A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a 14 éves fiút. A fiatalkorú terhelt előadta, hogy a kórházi osztályról kifelé jövet az édesapja mögött ment, amikor a nővérpultban megcsörrent a telefon, mivel azt senki nem vette fel, ő vette magához a készüléket. Az apjának később azt állította, hogy találta a telefont a buszon és javasolta, hogy adják el. Bevitték a telefont egy szaküzletbe, ahol 17000 forintért értékesítették. Később a rendőrök lefoglalták az üzletből az eltulajdonított mobilt, azt a jogos tulajdonosnak visszaadták.

A Szolnoki Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetése miatt folytat nyomozást.

Kapcsolódó cikkek