Felfüggesztett fogházat kaptak a tiszai orvhalászok

Megosztás

Ahogy arról a peca.hu január 24-én, az eset másnapján, a police.hu nyomán beszámolt, 2021. január 23-án 13 óra körül két férfi Kiskörénél, a Tisza folyón csónakból horgászva egy 56,5 kg súlyú, 212 cm hosszú szürkeharcsát fogott ki, amit a fogást követően telefonon eladásra kínálták egy halétteremnek. Az esetben a Tiszafüredi Járásbíróság meghozta az ítéletet:

“A Tiszafüredi Járásbíróság orvhalászat és társtettesként, kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt 1 év – végrehajtásában 2 évre – felfüggesztett fogházra ítélte és 2 évre kitiltotta a Tisza-folyó csaknem 140 km-es szakaszáról, azt a büntetett előéletű, a történtek idején állami horgászjeggyel és területi jeggyel is rendelkező horgászt, aki a sógorával, az ügy II. rendű vádlottjával 2021. január 23-án délután Tiszabura külterületén, a Tiszán egy motorcsónakból, törvényben tiltott, ún. gereblyéző módszerrel kifogott egy több mint két méter hosszú, csaknem 60 kg-os szürkeharcsát.

A halat közösen, az egyik poroszlói halászcsárdában próbálták eladni, de ezt, a helyszínre kiérkező rendőrök megakadályozták, és a csaknem 150 ezer forint értékű zsákmányt lefoglalták.

Az ügy büntetlen előéletű II. rendű vádlottjával szemben, aki előbb a csónakban ülve figyelt, hogy le ne bukjon társa, majd a kapitális harcsa partra vonszolásában és elszállításában is segédkezett, bűnsegédként elkövetett orvhalászat és társtettesként, kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt 240 ezer Ft pénzbüntetést szabott ki a bíróság.”

(peca.hu)

Kapcsolódó cikkek