A kormányközeli média ferdítése: nem műszaki hibás volt a kamion Szolnokon, hanem beszakadt alatta a pocsék minőségű aszfalt

Megosztás

A fideszes helyi és országos média is úgy tálalta az esetet, hogy műszaki hiba miatt állt egy kamion a szolnoki utcán, miközben a valóságba az elhanyagolt aszfalt és a még elhanyagoltabb vízcsőhálózat miatt történt mindez, amit a városvezetésnek többször is előre jeleztek, mindhiába.

A Facebookon akadtunk a következő, igen tanulságos írásra.

“Vacak burkolatok, rohadó csővezetékek

Beszakadt a Madách utca burkolata kedden délután egy építőanyagot szállító kamion alatt. http://videk.ma/…/a-nap-kepei-beszakadt-az-uttest-egy…/ Egy, háza ablakából kikönyöklő lakó egykedvűen nézte a jelenetet. Mint mondta, többször is jelezte a városvezetésnek, hogy ebben az utcában bajok vannak a vízvezeték-hálózattal. Amikor ugyanis egyszer végigásták egy vezetékfektetés miatt az utcát, napvilágra kerültek a vízvezetékek, amelyek úgy néztek ki, mintha a bronzkorban fektették volna le azokat. Csupa rozsda volt! Szépen visszatemették, nem sokkal rá már volt is vízcsőtörés…

Aztán nem is olyan rég – a lakó szerint egy választás előtt – leaszfaltozták az utcát, a következő hetekben szintén voltak csőtörések. Ekkor jelezte a városvezetésnek a gondot, hogy ez nem lesz jó így, állítólag ki is mentek, de a szemléből nem lett semmi.

Tavaly egy parkoló autó alatt szakadt be az úttest az utcában. Amikor feltárták, óriási gödör volt alatta, ami nem csoda, jó ideje moshatta a kilyukadt csőből előtörő vízsugár a talajt. Most is ezt történhetett. Az eset arra mutat rá, ahogy más csőtörések kapcsán is, hogy a vízvezeték-hálózat jócskán elöregedett. A cserére nincs pénz, a rezsicsökkentés miatt a cégeknek ugyanis nincs a karbantartásra, fejlesztésre elegendő forrásuk.

Másra van pénz persze, az állam nem sajnálja vadászati világkiállításra, meg Moto GP-pályára a tízmilliárdokat. Hasonló csőtörések rendszeresek az Ady és a Baross utcában is. A szakemberek toldozgatnak, foltozgatnak, de ez hossztávon nem megoldás, ahogy az sem, hogy jelentős összegből új aszfaltot húznak a csövekre, egy időre feledtetve a problémát. A víz ugyanis úgyis utat tör magának, ha akarja a városvezetés, ha nem…”

Kapcsolódó cikkek