Bombatámadással fenyegetett a Capitoliumnál, végül megadta magát

Megosztás

A BBC beszámolója szerint rendőrök órákon keresztül egy gyanús jármű sofőrjével tárgyaltak a Kongresszusi Könyvtár közelében, a Capitolium épületével és a Legfelsőbb Bírósággal szemben – tudósított a 444.hu. Az AP beszámolója szerint 9.15-kor hajtott fel egy férfi egy fekete teherautóval a könyvtár járdájára, és ott megállt. Amikor a rendőrök számon kérték, közölte velük, hogy bomba van nála. A férfi a rendőrséggel ezután jegyzeteken keresztül kommunikált, amiket felmutatott a jármű ablakán keresztül.

Az élő közvetítésen az is látszik, hogy a férfi ölében van egy nagy tartály, aminek a tetejéhez egy elemmel működő eszköz van rögzítve. A férfi azt is állítja, hogy az autója szerszámosládájában ammónium nitrát van, és hogy a bomba hangérzékeny, akkor indul be, ha lövés éri az ablakokat.

A környékbeli irodaházakat evakuálták, a Capitoliumban pedig épp nyári szünet van, de azért vannak páran az épületben.

Órákkal később a rendőrség adott a férfinak egy telefont, hogy könnyebben kapcsolatba tudjanak lépni vele, de erre végül nem került sor, mert a férfi magától kiszállt és megadta magát. A rendőrség tájékoztatása szerint a férfit jelenleg fogdában van, a robbanószerkezetet pedig még vizsgálják. Azt is elárulták, hogy a férfi anyja nem rég halt meg és más tragikus események is voltak a családban.

via 444.hu

Kapcsolódó cikkek