Megérkezett a rendelet: csak elkülönítve, zárt csomagolásban lehet a nemváltást „népszerűsítő”, gyermekeknek szóló termékeket árulni

Megosztás

Pénteken délután a Magyar Közlönyben jelent meg a kormány által gyermekvédelmi törvénynek nevezett melegellenes törvény végrehajtási rendelete – számolt be róla a Telex.hu. Mint írják: nem lehet az üzlet kirakatába tenni, és a többi terméktől elkülönítve, kizárólag zárt csomagolásban lehet árulni minden olyan gyermekeknek szóló terméket, amely „a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, a homoszexualitást népszerűsíti, illetve a szexualitást öncélúan ábrázolja”.

A rendeletben kikötik továbbá azt is, hogy “a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, a szexualitást öncélúan ábrázoló, valamint a homoszexualitást megjelenítő, illetve népszerűsítő termékeket nem lehet forgalmazni nevelési-oktatási, gyermek- és ifjúságvédelmi intézmény, valamint templom és vallásgyakorlásra rendelt hely bejáratától számított 200 méteres távolságon belül”.

A rendeletben a kormány által sokat kritizált iskolai felvilágosításról nem esik szó. A jogszabály 30 nap múlva lép életbe, betartását pedig a fogyasztóvédelmi hatóság ellenőrzi majd.

via Telex.hu

Kapcsolódó cikkek