Részletek az Ökopolisz Nyári Akadémia 2021-es menetrendjéről

Csodálatos környezetben beszélgethetünk hiteles és érdekes előadókkal, tudósokkal, politikusokkal a korábbi években már megszeretett Mátrafüred mellett található sástói Mátra Kempingben. Szervező az Ökopolisz Alapítvány. Ökopolisz Nyári Akadémia 2021Időpont: 2021. augusztus 11-13.Helyszín: Mátrafüred-Sástó Amennyiben szeretnél Te is részt venni az Ökopolisz Nyári Akadémián, akkor még van időd regisztrálni:Jelentkezési űrlap – 3 napos, ottalvós regisztráció: https://bit.ly/3vPqaZlJelentkezési űrlap – 1 napos látogatás regisztráció, ottalvás nélkül: https://bit.ly/2SUcUoM Program: Augusztus 11., szerda 13:00-16:00 – Érkezés, regisztráció, szálláshelyek elfoglalásaHelyszín: Infopont 17:00-17:15 – MegnyitóLengyel Szilvia, kuratóriumi társelnök megnyitja az eseménytHelyszín: Konferenciaterem 17:15-19:00 – Hogyan befolyásolja a foci a politikát – és a…

Tovább olvasom

Az LMP valódi intézkedéseket követel a klímaváltozás megfékezése érdekében

Magyarország a klímaváltozás szempontjából Európa legsérülékenyebb országai közé tartozik, ezért az LMP továbbra is azt követeli, hogy a kormány végre valódi intézkedéseket hozzon az éghajlatváltozás megfékezése és az alkalmazkodás terén – mondta keddi online sajtótájékoztatóján az LMP társelnöke. Schmuck Erzsébet gyökeres változást sürgetett az energiapolitikában, szerinte a drága és veszélyes atomenergia és a szennyező fosszilis erőművek helyett a megújuló energiaforrásokat kell támogatni. Ugyanígy létfontosságúnak ítélte az átállást az ökológiai mezőgazdaságra. Felhívta a figyelmet az elmúlt hetekben tapasztalható magyarországi és európai szélsőséges időjárásra, amely “a klímaváltozás számlájára írható”. Hozzátette: tudósok már…

Tovább olvasom

Élelmiszer-hulladékból készült recepteket tartalmazó, ingyenes szakácskönyvvel rukkoltak elő

Ingyenes letölthető szakácskönyvvel rukkolt elő a kanadai IKEA, amelyben észak-amerikai séfek közreműködésével 50 olyan receptet mutatnak meg, amelyekkel olyan maradékokból készíthetünk fogásokat, amit alapjáraton valószínűleg már kidobnánk. Például hogy kell készíteni bacont banánhéjból, füstölt csirkét kukoricahéjjal és palacsintát zöldségdarabkákból. A szakácskönyv a reggelitől egészen a desszertig mutat be kreatív és ízletes (?) ötleteket, valamint arra is ad tippeket, mit csinálhatunk minden olyan dologból, amit már tényleg nem lehet megenni, így például tojáshéjból vagy kávézaccból. A szakácskönyvet innen tölthetik le a bátrak.

Tovább olvasom