Szalay Ferenc mégsem lesz önkormányzati képviselő, Mohi Márk jön a helyére

Megosztás

Bár úgy tűnt, élni fog a neki járó listás helyével és részt vesz a következő ciklus önkormányzati munkájában Szolnok városát évtizedekig vezető Szalay Ferenc, ma mégis arról adtak hírt, hogy lemondott mandátumáról, azt pedig a 9. választókerületben induló, de Füle István mögött csak a második helyen végző Mohi Márk kapja meg. Önt meglepte a váltás? – szavazás a cikkünk végén.

A csere nagyon friss, egyik fél sem számolt még be róla, nyilvánosságra A Mi Szolnokunk Facebook-bejegyzése által került. Úgy fogalmaznak, ezzel eldőlt, hogy a szeptember 30-án leköszönő, Szolnok történetében leghosszabb ideig regnáló polgármester nem vállal tisztséget a városi közgyűlésben.

Szalay ezzel egy nagyon hosszú pályafutást zár le: először 1994-ben, kerületi képviselőként jutott be a közgyűlésbe, majd három évvel később belépett a Fideszbe. ’98-ban már országgyűlési képviselőjelölt, illetve egy ciklus kivételével egészen idén októberig Szolnok polgármestere. Györfi Mihálytól, az ellenzék közös jelöltjétől szenvedett vereséget június 9-én.

A Fidelitasból induló Mohi Márk, aki a mandátumát kapja, Mohi Zoltán szolnoki vízilabdás és olimpiai bajnok fia, eddig a Városüzemeltetési Bizottság tagjaként tevékenykedett, illetve az Ifjúság Egészséges Neveléséért Alapítvány elnöke, az Invictus Úszó és Vízilabda SC Kft. tulajdonosa.

„Mohi Márk összeszedett, komoly gondolatisággal megáldott fiatalember, önmaga menedzselésében, ahogy családapaként is követendő példa” – így ajánlotta a helyi szavazók figyelmébe Füle István legesélyesebb kihívóját a választások előtt Szalay. Egyéni választókerületi jelöltként Mohi végül nem szerzett mandátumot.

Kép: A Mi Szolnokunk Fb

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek