Kegyelemdöfés? A Keleti után a Nyugatinál és a Déli vonalán is megbénult a MÁV a hét első napján

Megosztás

Döbbenetes mélyrepülés az állami vállalat részéről, Lázár János pedig látványosan eltűnt a nyilvánosság elől, még mindig nem szólalt meg miniszter létére a vasárnapi komoly balesettel kapcsolatban sem. Kedden délelőtt talán újra beindulhat a forgalom a Keleti Pályaudvarnál.

A Keleti pályaudvar közelében váltóhiba miatt kisiklott egy vonat vasárnap, ahogyan arról mi is beszámoltunk. Az ezen eset okozta problémák után a Nyugati pályaudvarnál is gondok vannak.

Pályahiba miatt a Budapest-Cegléd vonalon 20-40 perces késésekre, valamint rövidebb útvonalon közlekedő járatokra lehet számítani, mert Kőbánya alsó és a Nyugati pályaudvar között egy szakaszon csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok – közölte a saját weboldalán a MÁV.

A Keleti és a Nyugati pályaudvar után a Déli pályaudvar vonala is elesett.

Teherautó ütközött a Szombathelyről a Déli pályaudvarba tartó Kék Hullám InterCityvel, így a Keleti és a Nyugati pályaudvar után a harmadik budapesti főpályaudvar vonalán is késések várhatók – írja a MÁVINFORM Facebook-oldala. A járat 11:15-kor indult tovább Balatonfüredről, a baleset a Polgárdi-Ipartelepek állomás közelében lévő vasúti átjáróban történt.

A tájékoztatás szerint a fénysorompó a baleset ideje alatt jól működött, és tilosat jelzett, ennek ellenére hajtott a teherautó a sínekre. A járműbe egy ember beszorult, őt a polgárdi önkormányzati tűzoltók feszítővágóval szabadították ki a katasztrófavédelem közlése szerint.

A forgalom a helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt, késő délutánig szünetelt Szabadbattyán és Polgárdi-Ipartelepek állomás között, a szakaszra pótlóbuszok rendelt a MÁV. A Budapest–Székesfehérvár–Tapolca-vonalon rövidebb szakaszon közlekedő és kimaradó járatokra, valamint 1-2 órás késésre is számítani lehetett.

Lázár János szakminiszter pedig továbbra sem szólalt meg a vasárnapi komoly baleset ügyében.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek