Szolnokon járt a családokért felelős államtitkár

Megosztás

Koncz Zsófia családokért felelős államtitkár a vidéki nők nemzetközi napja alkalmából járt múlt hét kedden Szolnokon.

Nem árt, ha tudjuk: létezik olyan, hogy vidéki nők nemzetközi napja. Ez egy rendszeres esemény, amelyet az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) kezdeményezett, és 2007 óta minden október 15-én megtartják. A cél az, hogy a vidéki nőket ne a földeken dolgozó asszonyoknak skatulyázzák be, de nem szabad összekeverni a nemzetközi nőnappal (március 8.), sőt még a falusi nők világnapjával sem, amelyet már 1955 óta tart az ENSZ.

Ez egyben egy olyan nap, amelyen Magyarország család- és vidékközpontú kormánya megvillanthatja magát. Nagy felfordulás azonban nem kerekedett belőle országosan, Szolnokra így is ellátogatott dr. Koncz Zsófia.

A borsodi országgyűlési képviselőt a közelmúltban nevezték ki családokért felelős államtitkárnak, és igencsak aktívan dolgozik, miközben második gyermekét várja. A közösségi felületén is aktív, minden nap van programja, azokról részletesen beszámol, rengeteg fotóval színesítve posztjait.

A világnap alkalmából török, marokkói, kínai és brazil nagykövetek is megyeszékhelyünkre látogattak, hogy felkeressék Szolnok látnivalóit, valamint egy konferencián vegyenek részt. Az eseményt a Magyar Női Unió Egyesület és a Foglalkoztatási Célú Non-Profit Szervezet (Focenosz) szervezte.

Koncz Zsófián kívül dr. Juhász Anikó agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár is jelen volt, akárcsak Szolnok országgyűlési képviselője, dr. Kállai Mária. A beszédekben szóba került a hit, a család, a vidék és a nők fontossága, ahogy az szokott lenni a Fidesz-kormány eseményein.

Koncz Zsófia

A Vidéki Nők Nemzetközi Napja alkalmából szeretettel látogattam Szolnokra kedden. 🤗 A különleges találkozáson bemutattuk helyi értékeinket, amelyekre nagyon büszkék vagyunk. 😇🙏

(kiemelt kép: Koncz Zsófia, Facebook)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek