Rangos elismerésben részesült Jászberény főépítésze

Megosztás

Huszonötödik alkalommal adták át az Év Főépítésze Díjat, idén ezúttal szeptember 12-én Berekfürdőn, az Országos Főépítészi Konferencia keretében. Az évente két kategóriában kiosztott elismerés egyik változata az aktív főépítészeket, míg a másik a hosszabb ideje dolgozó vagy nyugdíjba vonuló szakembereket méltatja. Jászberény város főépítészét, Alvári Csabát is a legjobbak között találjuk.

A résztvevők az első napon Berekfürdő és környékének megismerésével töltötték az időt, míg a következő két napot szakmai előadások és szekcióülések töltötték ki. Az esemény keretében bejelentették, hogy a következő, 2025-ben megrendezendő Országos Főépítészi Konferencia Csenger városában lesz.

A konferencia vándorzászlaját Berekfürdő képviseletében Molnár János polgármester és Farkas Renáta főépítész adták át Csenger város képviselőinek, köztük Farkas Miklósnak és Csernyus Lőrinc főépítésznek.

Az idei Év Főépítésze Díjakat szeptember 12-én adták át, amely során Horváth János, Berekfürdő polgármestere, Farkas Renáta, a város főépítésze, valamint Salamin Ferenc, az Országos Főépítészi Kollégium elnöke köszöntötték a résztvevőket. Horváth János külön gratulált a díjazottaknak és örömét fejezte ki, hogy Berekfürdő adhatott otthont az idei díjátadónak.

A 2024-es Év Főépítésze Díj nyertesei:

Alvári Csaba, Jászberény, Dány és Kóka települések főépítésze – Több, mint 15 éves következetes munkájáért és az Alföld környezeti kihívásaihoz, különösen a vízmegtartás területén tett erőfeszítéseiért részesült elismerésben. Alvári kiemelkedően fontos szerepet játszott a városi fejlesztési irányok következetes képviseletében.

Hapszné Tarcsafalvi Eszter, Budapest XII. kerület Hegyvidék főépítésze – Több mint egy évtizedes tevékenységével bebizonyította, hogy elkötelezett a helyi és nemzetközi építészeti értékek megőrzése iránt. Különösen kiemelkedőek a városfejlesztési és műemlékvédelmi projektek, amelyeken dolgozott, például a Hegyvidék Főutcája Program és a Normafa rehabilitációja.

Sulyok Balázs, Veszprém MJV főépítésze, valamint korábban Szekszárd és Tolna megye főépítésze. – Több, mint 14 éves pályafutása alatt elkötelezetten dolgozott a kulturális értékek megőrzésén, tervezői és műemléki helyreállítási tevékenységével is hozzájárult a szakma fejlődéséhez. Korábbi alelnöke volt a Dél-dunántúli Építész Kamarának is, és jelentős szerepet vállalt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projektben.

Kép: epiteszforum.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek