Több jászkunsági járművet is “kölcsönvett” a fiatal suhanc, pedig nem is vezethetett volna

Megosztás

Ismét jó bizonyítékok arra, miért ne hagyjuk az indítókulcsot sosem a kocsiban. A jászárokszállási fiatal ezt használta ki, köszönte szépen a lehetőséget. Igaz, ifjú kora ellenére a jogosítványát már korábban bevonták.

A Jászberényi Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette, az eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés bűntette és lopás vétsége miatt indítványozta egy 18 éves jászárokszállási férfi letartóztatását, aki több gépjárművet is elvitt a tulajdonosok hozzájárulása, és járművezetői engedély nélkül.

A fiatal férfi 2024. augusztus 21-én éjjel bement egy jászárokszállási ingatlan udvarára, az ott álló személygépkocsit a benne lévő indítókulccsal beindította, elvitte, és jogtalanul használta.

2024. augusztus 29-én, Jászárokszálláson, egy lakóház előtt parkoló, nyitott állapotban lévő személygépkocsit indított be a benne hagyott kulccsal, azt is elvitte és jogtalanul használta. A férfit azonban igazoltatták a rendőrök, amikor is kiderült, hogy még vezetői engedéllyel sem rendelkezik, ugyanis korábban eltiltották a járművezetéstől.

A gyanúsítottat azonban ez sem tartotta vissza attól, hogy egy újabb járművet kössön el, és próbáljon ki. 2024. szeptember 11-én éjjel a nyitott kapun keresztül bement egy jászárokszállási ingatlan udvarára, és az ott lévő robogó ülése alól a lakóház kulcsát kivette, majd a lakóházba bement és onnan 108 ezer forint készpénzt ellopott.

Ezután a garázsban lévő személygépkocsi indítókulcsát is elvette, és a gépkocsit elvitte, azt jogtalanul használta.

Az ügyészség indítványa szerint a már büntetett gyanúsítottal szemben –  aki ez utóbbi bűncselekményét a korábbi gyanúsítás után követte el, és csak elfogató parancs kibocsátásával találták meg –  fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Hivatkozott az ügyészség arra is, hogy a gyanúsított állandó munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkezik, a bűncselekmények elkövetéséből tartotta fenn magát, így esetében a bűnismétlés veszélye is megalapozott.

A bíróság elrendelte a fiatal férfi letartóztatását. A kényszerintézkedés elrendelésével szemben a gyanúsított és védője is fellebbezéssel élt, így végleges döntést a letartóztatás kérdésében a Szolnoki Törvényszék fog hozni – közölte szerkesztőségünkkel az ügyészség szóvivője.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek