Itt az újabb: halálos vonatbaleset a ceglédi vasúti átjáróban

Megosztás

Autó hajtott vonat elé Cegléden, a gépjárműben utazó ember életét vesztette. A fénysorompó jól működött, tilosat jelzett. A balesetről készült képet látva érthető, miért nem lehetett túlélni ezt az ütközést (sem).

A baleset egy vasúti átjáróban történt.

Autó és vonat karambolozott Cegléden vasárnap este, az autóban utazó ember a helyszínen életét veszítette. A baleset a Budai úti vasúti átjáróban történt, és az autót a vonat több méteren át tolta maga előtt. A vonaton mintegy nyolcszázan utaztak, őket mentesítő járat vitte tovább.

A vasúti balesetek száma amúgy egész Európában nő, de Magyarországon az emelkedés drámai mértékű. A MÁV vonalain idén eddig csak a vasúti átjárókban 42 százalékkal több baleset történt, mint a tavalyi év azonos időszakában, a halálos áldozatok száma pedig a tízszeresére nőtt. (A borítókép illusztráció)

A Mávinform részletes információi szerint a Munkács, Záhony felől a Nyugati pályaudvarra tartó Latorca InterCityvel (IC 33) ütközött egy autó a Budai út megállóhely közelében található átjáróban. A balesetkor a fény- és félsorompó jól működött, tilosat jelzett.

A helyszínelés ideje alatt – késő éjszakáig – egy vágányon szünetelt a forgalom Cegléd és Ceglédbercel-Cserő állomások között. Emiatt a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony és a Budapest-Cegléd-Szeged vonalon vonalon jelentős, 30-60, esetenként 60-90 perces késésekre, kimaradó, illetve rövidebb szakaszon közlekedő járatokra kellett számítani.

Forgalmi változások:

A Nyugati pályaudvarról 19:20-kor Nyíregyházára induló Nyírség InterCity (IC 618) nem közlekedett.

A Nyugati pályaudvarról 19:25-kor Debrecenbe induló Cívis InterRégió (6078) nem közlekedett.

– A gázolásban érintett vonat után haladó, Szegedről Budapestre tartó Napfény InterCity (IC 723) visszatért Ceglédre, nem közlekedett tovább. Az utasai a Ceglédről 19:43-kor a Nyugatiba továbbinduló Napfény InterCityvel (IC 733) utazhattak.

– Nyugati pályaudvarról 19:50-kor Szegedre induló Napfény InterCity (IC 718) csak Ceglédtől közlekedett.

– A Ceglédről 18:48-kor a Nyugati pályaudvarra elindult Z50-es vonat (2811) Ceglédbercel-Cserő állomástól 19:58-kor induló Z50-es vonatként (2821) – késéssel – közlekedett tovább. A Balesetinfo képe az ütközésről:

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek