Kézjellel mutatta a bolti eladónak a bántalmazott nő, hogy bajban van – videó

Megosztás

A mögötte jövő bántalmazó párja számára láthatatlan módon sikerült ezt megtennie, az eladóhölgy szerencsére gyorsan kapcsolt, értesítette az illetékeseket és a rendőrség el is fogta a férfit. A segélykérés célba ért.

Bolti eladó vette észre az áldozat segélykérését Kaposváron.

Kaposváron egy fizikai bántalmazásokkal terhelt kapcsolatból kiutat kereső nő kézjellel kért segítséget egy ruhabolt eladójától. Az áldozat az agresszor jelenlétében mindössze annyit mert tenni, hogy kezét maga elé emelve felmutatta a néma segélykérés nemzetközi kézjelét – írja a police.hu.

A jelzés elég volt ahhoz, hogy az eladónő megértse a helyzetet, és feltűnés nélkül hívja a rendőrséget.

A néma segélykérés egy apró mozdulat, amely egyszerre láthatatlan, és mégis jól látható, így képes arra, hogy akár életet mentsen, vagy egy elkeseredett sorsot fordítson meg – írja a rendőrség, amely honlapján arra is emlékeztet, mi is ez a kézmozdulat:

A rendőrök pár perc múlva a helyszínen voltak, a 23 éves férfit elfogták, majd kapcsolati erőszak vádjával kihallgatták, őrizetbe vették, és a távoltartásról is intézkedtek. Arról nincs információnk, hogy a férfi esetleg karateedző lenne és kapott volna kitüntetést Novák Katalintól.

A történteket az üzlet biztonsági kamerája is rögzítette:

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek