Karbantartási szerződést írt alá a Stadler és a MÁV Vagon

Megosztás

A Stadler Magyarország Kft. és MÁV Vagon Kft. karbantartástámogatás nyújtására kötött megállapodást. A szerződés értelmében a Stadler közreműködik 40 darab emeletes KISS motorvonat tervszerű karbantartásában és javításában, valamint cseréli a szükséges alkatrészeket és vállalja a balesetek utáni javításokat is.

Az MTI közleményéből kiderül, az együttműködés szerint a 2017 és 2019 között beszerzett 40 darab emeletes KISS típusú villamos motorvonat karbantartását a Stadler szakfelügyelete mellett továbbra is a MÁV Vagon végzi, ennek a szolnoki telephely ad otthont.

Az első és második teljesítési szakaszok a garanciális időszak alatti, és azt követő időszakra vonatkoznak, míg a harmadik teljesítési szakaszban a járműfődarabok első esedékes nagyrevíziója történhet meg – írják a közleményben.

A szerződés alapját a 2012 és 2018 között beszerzett 63 darab FLIRT motorvonatra kötött hasonló megállapodás jelentette, amely szerint a karbantartási munkálatokat a megrendelő végzi saját munkatársaival, saját telephelyén a gyártó szakmai felügyelete és teljeskörű alkatrészellátása mellett.

A Stadler közleménye szerint a karbantartási modell sikerét bizonyítja a járművek üzemkészsége, amely a szerződés időtartama alatt folyamatosan 94 százalék felett volt. Az elsőként, a 2005 és 2007 között vásárolt 60 darabos FLIRT flotta szerelvényei már több mint 3 millió kilométert futottak. Ezekre a járművekre továbbra is teljes körű karbantartást biztosít a Stadler a pusztaszabolcsi telephelyén.

A Stadler a magyar vasúttársaságoknak eddig összesen 195 járművet értékesített, és csaknem 800 munkavállalóval van jelen Magyarországon. A Stadler által szállított járművek a MÁV-Start teljes futásteljesítményének mintegy negyedét adják.

Kép: mavcsoport.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek