Ijesztő: a szolnoki belváros táblái a nettó életveszély kategóriát súrolják

Megosztás

A felhőszakadások nemcsak Szolnok legnagyobb problémájára, az elégtelen vízelvezetésre világítottak rá, hanem felszínre került egy eddig rejtett, egészen felelőtlen eljárás is a belvárosban. Ez aztán a betonalap.

Mivel a földfelszín alatt találhatók, senki nem tudja, valójában mekkora alapra helyeznek el egy-egy KRESZ-táblát. Szolnokon egyről már biztosan tudjuk, hogy sokkolóan keskeny, “semmi” betonalappal ásták a földbe, amit nem meglepő módon a zivatar, felhőszakadás és a nagy szél könnyedén ki is tud fordítani a földből, életveszélyt okozva annak, akit esetleg eltalál.

Fodor Ferenc fotóin tökéletesen látni, milyen hányaveti módon alapozták meg ezt a kidőlt táblát és vajon mennyi ehhez hasonló kontármunka lehet még a városban, ami szintén időzített bombaként ketyeg a következő nagy viharok egyikéig. Bár ez annyira silány alapozás, hogy nekitámaszkodni sem mernénk nyugodt szívvel. Szolnok belvárosában készültek a képek. A minapi “esőzés” egyik eredményét áthatjuk. És eredménye annak is, hogy kiépítésnél milyen átgondolatlanul amatőr és trehány munkát végeztek a szakemberek.

“Tessenek csak szemrevételezni a jelzőlámpa csövét, hogy mekkora betonalapot csináltak neki! Egy megázott télikabátot nem akasztanék rá. Békésen ne járkáljon esőben mellette ember” – fejezte be gondolatait Ferenc. Csak megerősíteni tudjuk, a hozzászólók közül pedig többen kiemelték a szakember szót, hogy ez erős túlzás, ez kontárok munkája.

Volt, aki megkérdezte, hogy ugyan milyen összeg szerepelhetett a számlán. Másokat pedig az érdekelt, hogy ezt a munkát ki vette át, egyáltalán ellenőrizték-e a munka minőségét, vagy csak úgy aláírták, hogy kész van. Minket is érdekelne.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek