A vadász véletlenül lelőtt egy embert a saját kertjében Újfehértónál, két kilométerrel arrébb – videó

Megosztás

A legalapvetőbb szabályt is megszegte a vadász, aki ráadásul bocsánatot sem kért áldozata családjától. Most elítélték a közel három évvel ezelőtt történt eset miatt.

Bűnösnek mondta ki első fokon a bíróság azt a férfit, aki 2020 májusában Újfehértónál vadászat közben véletlenül lelőtt egy embert. Az esetről korábban a Borsod24 és a Szol24 is beszámolt. Az RTL Híradójának riportja szerint a 46 éves hajdúdorogi vadászt halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt két év próbaidőre felfüggesztett, egy év fogházbüntetésre és 600 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék.

A végzetes napon őzbakokat hajtott három vadász az újfehértói erdőben. A vádlott vendégvadászként érkezett, a puskát pedig, amelyet használt, a vád szerint az előző napon vette először a kezébe. A 6000 méteres hatótávolságú fegyverből két lövést adott le egy autóból, majd kibiztosította, de rosszul; véletlenül elsült.

Fókusznak korábban nyilatkozó vadászoktató szerint a vádlott a legalapvetőbb szabályt szegte meg: nem lefelé, hanem a levegőben felfelé tartotta a puskáját.

A lövedék két kilométerrel arrébb egy férfit talált el, aki a saját kertjében tartózkodott. Kórházba vitték, de már nem tudták megmenteni az életét.

A riport szerint az áldozat családja nem érti, hogy miért nem tiltották el a vádlottat a vadászattól, és a bocsánatkérését is hiányolják. (via Hvg)

Kapcsolódó cikkek