A hajdúnánási MotoGP-pálya építését is felfüggesztik

Megosztás

Eddig hivatalosan még nem jelentették be, de a 65 milliárd forintba kerülő versenypálya is a megszorítások áldozata lesz.

A válsághelyzet miatt a kormány több nagy beruházást is leállított és felfüggesztett, emiatt felmerült, hogy erre a sorsra jut a hajdúnánási pálya is. A 444.hu portálja rákérdezett konkrétan erre a beruházásra. Az építésügyi minisztérium egyik illetékese ezt a választ adta a megkeresésre:

„A szabály egyértelmű. Ahol nem kezdődött meg az építkezés, azt a beruházást felfüggesztjük”

Ha tartották volna az eredeti ütemtervet, a szabály nem vonatkozna a hajdúnánási versenypályára, ott ugyanis már jövőre futamokat akartak rendezni. Azonban sokmindennel megcsúsztak, a földek kisajátításával is lassan haladtak, a 650 hektár termőterület megvételéről vagy elcseréléséről kellett megállapodni a gazdákkal. A késést jelezték a MotoGP nemzetközi szervezője, a Dorna felé, egyéves haladékot kérve. A módosított tervek szerint a komolyabb munkák most ősszel kezdődtek volna Hajdúnánáson, 2024 nyarára lett volna kész a pálya, szeptemberben lett volna az első futam.

A 444.hu azt is hozzátette, hogy arra egyelőre nem kaptak választ, hogy a nemzetközi szervezőkkel milyen egyeztetést folytatott a sportot is felügyelő Honvédelmi Minisztérium vagy az előkészítésben eddig részt vevő HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt., és az építés felfüggesztése ideiglenes-e vagy végleg le is állították a projektet.

Kapcsolódó cikkek