Jakab Péter kilépett a Jobbikból

Megosztás


Bejelentette kilépését a Jobbikból Jakab Péter, a párt egykori elnök-frakcióvezetője. Jakab a Facebookon közölte a hírt, válaszul arra, hogy Gyöngyösi Márton pártelnök egy nyílt levélben választás elé állította. Arra kérte Jakabot, hogy döntse el mit akar, ha új pártot építene, akkor inkább távozzon a Jobbikból:

„Te a Jobbik új elnökeként ma választás elé állítottál: ha maradok a nép pártján, ha továbbra is nyersen, őszintén, karcosan akarok kiállni a válság vesztesei, az Orbán-rezsim károsultjai mellett, akkor nincs helyem a Jobbikban. Nos, Marci, akkor nincs helyem a Jobbikban. Ha a nép és a Jobbik között kell választanom, nem kérdés, melyiket választom”

– válaszolta Jakab Péter a nyílt levélre.

Az exjobbikos egyébként megtartja mandátumát és bírálta Gyöngyösit a levél miatt. Többek között azt írta, hogy

Te béke helyett arra kértél, mondjak le a frakcióvezetésről, és maradjak csendben. „Stratégiai csendben”, ahogy te fogalmaztál.

A Fidesznek biztos, hogy ez az elvárása felém, de hogy neked is? Azt mondtad, a politikám nem illik a Jobbik politikájába, és egyébként sem most kell harciasnak lenni, hisz béke van, a fű se nő, és egyébként se érdekel most senkit a politika.

Kapcsolódó cikkek