Teljes csendben Orbánék két és félszeresére emelték a diákhitel kamatát

Megosztás

A márciusi kampány egyik legfontosabb riogatása volt, hogy ha az ellenzék kerül hatalomra, óriási adóemelések jönnek. Nos, Orbán Viktor maradt és heti rendszerességgel olvashatunk arról, éppen milyen adókat emelnek meg a fideszesek. Erről pedig nem is tudhatnánk, ha nem olvasnánk el az apróbetűs részt a megfelelő helyen. Propaganda ezerrel, de a háttérben folyamatosan sarcolnak minket.

Július elsején lép életbe a két és félszeres drágulás, de ezt nem igazán verték nagydobra.

Július 1-től 1,99%-ról 4,99%-ra emelkedik a szabad felhasználású Diákhitel 1 kamata, derül ki annak hivatalos honlapjáról, erre olvasónk hívta fel a figyelmünket. A felsőoktatási önköltségre felhasználható Diákhitel 2 és az egyszeri Diákhitel Plusz továbbra is kamatmentes marad.

A szabadon elkölthető Diákhitel kamatát a feltételek szerint félévente változtathatja meg a Diákhitel Központ Zrt., így lesz ez most az év második felétől is. Az erről szóló változtatásokat elvileg napilapokban megjelenített hirdetésben és saját felületein kell legalább egy héttel előbb közzétennie.

A weboldalukon a legfrissebb hírek azonban nem erről, hanem a törlesztési moratórium meghosszabbításáról és a cég vezetőváltásáról szólnak. Július elseje előtt egy héttel – június 24-én – megosztottak ugyan a Facebook-oldalon egy bejegyzést, de ebben sem a kamatemelésről volt szó, hanem egy okostelefonos alkalmazást ajánlottak memorizáláshoz. (Hvg)

De továbbra is örüljünk annak fennhangon, hogy április harmadikán a “rendkívül veszélyes” Gyurcsánytól és Márki-Zaytól sikerült megvédeni az országot. Tehát akkor minden rendben van, a brutális áremelkedések és adóemelések, a benzinhiány már nem érdekesek, legalább nem lesznek átműtve az óvodások.

Kapcsolódó cikkek