Hát ilyet: vadőröket riasztottak egy oroszlán miatt, de kiderült, csak egy bevásárlószatyor lett túl élethű

Megosztás

Az eset Kenyában történt, ahol egy szatyor volt a vétkes. Mindenki azt gondolta, egy oroszlán lapul a sövényben. Mellé trafáltak.

Nem mindennapi ragadozóval kellett szembenéznie három kenyai vadőrnek – írja a 444. A Kenya-hegyi nemzeti park közelében fekvő Kianguából több riasztást is kaptak, hogy oroszlán bujkál egy tanyán lévő sövényben. A felfegyverzett vadőrök óvatosan megközelítették a tanyát, de eléggé megdöbbentek, amikor rájöttek, hogy a sövény aljában csak egy bevásárlószatyor lapul – igaz, egy oroszlán fejének valósághű képe volt rajta.

Carrier bag with seedlings in it

A tanya tulajdonosa nem volt otthon, amikor a vadőröket hívták. Amikor hazaérkezett, szóltak neki az oroszlánról, és azt tanácsolták, hogy az épület sövénnyel ellentétes oldalán lévő ajtón keresztül menjen be a házába, így ő sem jött rá, hogy miről lehet szó. Mint később kiderült, a szatyrot ő maga rakta oda, benne néhány avokádófa-csemetével, mert így akarta elkerülni, hogy kiszáradjanak.

Cyrus Mbijiwe helyi vezető a BBC-nek elmondta, hogy bár a közelmúltban nem érkezett jelentés kóborló oroszlánokról a környéken, a lakosok panaszkodtak, hogy néhány jószáguk eltűnt, ők pedig el akarták kerülni a ragadozó és az emberek találkozását. (Via BBC)

Kapcsolódó cikkek