Szabad Európa: Szijjártó állást intézett Deutsch Tamás unokaöccsének a külügynél

Megosztás

Szijjártó Péter kérésére kapott állást a külügyminisztériumban Deutsch Domonkos, Deutsch Tamás, a Fidesz alapítójának unokaöccse – derült ki a Szabad Európa birtokába került dokumentumból. A fiatal sportolót hamar elő is léptették – írja a lap.

A külügyminisztériumban 2018-ban hozták létre a Sportdiplomáciai Főosztályt Menczer Tamás államtitkársága alatt. Erre a szervezet főosztályvezetője, Iglói-Nagy István szerint azért volt szükség, hogy „kihasználjuk a sportban rejlő diplomáciai előnyöket”, és hogy „bemutassuk a világnak, hogy Magyarország egy sportnemzet”. A lap emlékeztetett rá, hogy Szijjártó sok korábbi futsalos csapattársát és volt sportolót vett fel a minisztériumba.

A Szabad Európa birtokába került belső feljegyzés úgy szól: „Tájékoztatom, hogy – figyelemmel miniszter úr döntésére, miszerint Deutsch Domonkos a Sportdiplomáciai Főosztály állományába kerüljön felvételre – rendkívüli, egyedi döntésem alapján a Sportdiplomáciai Főosztály részére 2021. szeptember 30. napjától vezető kormánytanácsos besorolási kategóriájú alaplétszámba tartozó álláshely kerül biztosításra bruttó 400.000 Ft bérfedezettel. (…) Ennek eredményeként a Sportdiplomáciai Főosztály engedélyezett álláshelyeinek száma hatról hétre módosul.”

A lap szerint nem sokkal ezután elő is léptették Deutsch unokaöccsét. A Szabad Európa telefonon elérte Deutsch Domonkost, aki nem volt hajlandó válaszolni a kérdéseikre. Azt sem árulta el, lediplomázott-e már.

Az 1998-ban született Deutsch Domonkos az MTK magasugrója, apja Deutsch Péter az MTK ügyvezető elnöke. Deutsch Domonkos nagybátyja Deutsch Tamás, az MTK elnöke, a Fidesz egyik alapítója.

Kiemelt kép: MTI

Kapcsolódó cikkek