Szexuális szolgáltatást kérnek a segítségért cserébe az Ukrajnából menekült nőktől

Megosztás

Szexuális szolgáltatást vagy rengeteg pénzt kérnek az Ukrajnából menekült nőktől szállásért, fuvarért cserébe gátlástalan férfiak a határ közelében, emiatt felhívást tett közzé a Baptista Szeretetszolgálat – írja az rtl.hu.

De Coll Ágnes, a Baptista Szeretetszolgálat emberkereskedelem elleni programjának vezetője szerint régóta ismert, teljesen tipikus a folyamat. Először van egy beetetési időszak, valaki odamegy az áldozathoz és kedvesen bánik vele. Úgy tűnik, minden a legnagyobb rendben van, valóban szeretettel fogadják egy otthonban, egy háztartásban.

Aztán egyszer csak azt mondják, hogy na jó, de akkor a szállásért, kosztért kéne valamit csinálni.Például szexuális szolgáltatásokat nyújtani. Emiatt már több családanya is felkereste a segélyszervezetet – mondta a Híradónak De Coll Ágnes.

Ha pedig nem szexért, akkor pénzért ajánlanak segítséget. A hátárnál dolgozók, segítők olyat is hallottak nem egyszer, hogy a hiénák 350-450 ezer forintot kérnek a menekülőktől egy budapesti vagy dunántúli fuvarért.

A szeretetszolgálatnál azt javasolják a menekülőknek, hogy lehetőleg minél előbb csatlakozzanak egy nagyobb segélyszervezethez, ahol biztonságban lehetnek.

A Híradó megkérdezte az ügyben a rendőrséget is, de azt válaszolták, nem jutott még ilyen eset a tudomásukra.

via és fotó: rtl.hu

Kapcsolódó cikkek