Az oroszok lebombáztak egy ukrán szülészeti klinikát – videó

Megosztás

Ezt hivatalosan az ukrán vezetés jelentette be. Valószínűleg ennek is az orosz kisebbségek védelme lehetett a célja. Majd Bayer Zsolték kimagyarázzák, miért volt erre feltétlenül szükség.

Ukrajna egy mariupoli gyermekkórház elleni bombatámadással vádolta meg szerdán a térséget ostromló orosz erőket. A támadás idején elvileg fegyverszünet volt érvényben annak érdekében, hogy a városban rekedt több százezer lakos egy részét evakuálják.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy videót tett fel a Twitterre, amelyen állításuk szerint több, porig lerombolt kórterem látható. A videóhoz mellékelt szöveg szerint egy vagy több lövedék vagy bomba csapódott be a klinika udvarába. „Orosz csapatok támadtak egy szülészetre. Emberek, gyermekek vannak a romok alatt” – írta Zelenszkij.

„Az orosz megszálló erők több bombát dobtak le a gyermekkórházra. A pusztítás hatalmas” – áll a városi tanács interneten közzétett közleményében Az értesülést független forrásból nem sikerült megerősíteni – tette hozzá a Reuters hírügynökség. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek