Melegrekord a déli kontinensen, több Ausztrál városban is 50 fok feletti hőmérsékletet mértek

Megosztás

Képzeljük el, mit érzünk, amikor 38-40 fokban kell bármit csinálnunk nyáron. Ehhez pedig még adjunk hozzá további bő tíz fokot. Na ez van most Nyugat-Ausztráliában.

Óriási a hőség Ausztrália nyugati partvidékén, a tengerparti Onslow városában csütörtökön 50,7 Celsius-fokot mértek, ami napi melegrekordnak számít az országban. Hatvankét évvel ezelőtt, 1960-ban Dél-Ausztrália államban pontosan ugyanennyit mértek – írja a BBC.

Az ausztrál meteorológiai hivatal is megerősítette, hogy Onslowban helyi idő szerint 14:26-kor elérte a rekordot a hőmérséklet. A hivatal munkatársa, Luke Huntington szerint a zivatarok hiánya okozza a forró levegő felhalmozódását a régióban.

Két másik nyugat-ausztráliai városban, Mardie-ban és Roebourne-ben szintén 50 Celsius-fok feletti hőmérsékletet jelentettek csütörtökön. Az előrejelzések szerint pénteken kissé emelkedni fog a hőmérséklet, de hétvégére már lehűlés várható. A helyi média szerint Onslowban az évnek ebben az időszakában 36,5 Celsius-fok körül szokott alakulni az átlaghőmérséklet. Ez most tizennégy fokkal több.

Related posts