Az állatok látták hasznát az 1%-os felajánlásoknak Szolnok megyében

Megosztás

Szokás szerint közzétette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), hogy mennyi pénzt kaptak a támogatásra jogosult civil szervezetek a tavalyi évben a személyi jövedelemadó 1%-os felajánlásai által. A kedvezményezettek listájának élén jelentős változások történtek, tavaly például az Országos Mentőszolgálat Alapítvány részesült a legnagyobb támogatásban, idén viszont a Gulyás Márton fémjelezte Partizán kapta a legtöbb összeget. A Szol24 megnézte, megyénkben hogyan alakultak a támogatások.

Tavaly 1,77 millióan nyújtottak be 1%-os nyilatkozatot, ami hasonló számú felajánlót jelent az előző évhez képest. Ők idén összesen 17 milliárd forint elosztásáról döntöttek, ami a tavalyi összeghez képest nagyjából az átlagos béremelkedés mértékével nőtt.

Országos szinten a TOP5-öt a Partizán Rendszerkritikus Tartalomelőállításért Alapítvány vezeti több, mint négyszáz millió forinttal. Őt követi a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány, az ORSZÁGOS MENTŐSZOLGÁLAT ALAPÍTVÁNY, a BÁTOR TÁBOR ALAPÍTVÁNY és a Daganatos.hu Alapítvány, mindannyian több tízezer felajánlóval büszkélkedhetnek.

Az országos lista mellett a megyei bontásra is érdemes figyelmet szentelni – A Szol24 gyűjtéséből az derül ki, az összegek nagyságának tekintetében szó szerint taroltak az állatvédő alapítványok.

Kutyákkal az Életért Alapítvány34 441 577 4121
Kóbor Szívek Állatmentő és Környezetvédő Alapítvány9 922 2801197
Befogad-lak Törökszentmiklósi Állatvédő Alapítvány 9 279 5091186
Szolnok Város Állatotthon Alapítvány Közhasznú szervezet 9 102 309975
Kéz a Mancsért Civil Állatvédő Egyesület 8 303 6651016
Junior Kisállat Rezervátum alapítvány6 505 319 714
KÓBORKA Túri Állatvédők Közhasznú Egyesülete5 630 552 714
Tradicionális Pránanadi Központi Alapítvány5 538 397 580
Kisújszállási Kutyabarát és Állatvédő Civil Egyesület4 381 894 536
Teli tál – teli pocak Állatjóléti Egyesület3 802 569467
A TOP10 civil szervezet Jász-Nagykun-Szolnok megyében a tavalyi 1%-os felajánlások alapján

Ahogy látható, egy vallással kapcsolatos alapítvány kívéletével más labdába sem rúgott az állatvédelmi szervezetek mellet.

Közöttük is kiemelkedő a jászberényi székhelyű, első helyezett Kutyákkal az Életért Alapítvány. Ez persze nem meglepő, tavaly februárban emberfeletti küzdelemben segítették a törökországi földrengés utáni keresést. Az alapítvány három mentőkutyavezetője és mentőkutyája a Magyar Köztársaság elnökének elismerésében részesült a Baptista Szeretetszolgálat HUBA Rescue 24-es kontingensének tagjaiként a helyszínen tanúsított áldozatos munkáért.

A felajánlásban részesülő civil kezdeményezettek idei listáját Excel, vagy PDF-formátumban ide kattintva tudja megtekinteni: a lista tartalmazza a kedvezményezettek adószámát, nevét, székhelyét, a kedvezményezettet megillető összeget és a kedvezményezett javára érvényesen rendelkezők számát.

Kép: Kutyákkal az Életért Alapítvány

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek