Brutális képeken a napokig égő Kőrösi úti papírhulladék-lerakat

Megosztás

Több napba telt, mire a a tűzoltók Szolnokon, a Kőrösi úti papírhulladék-lerakatnál eloltották a csütörtökön lángra kapott területet – nagymennyiségben felhalmozott és bálákban tárolt papír égett. A tűzoltók négy vízsugárral próbálták megfékezni a lángokat egy körülbelül száz négyzetméteres területen, végülis szeptember 10-én, azaz kedden délután sikerrel jártak. Most újabb képeket tett közzé az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A szolnoki, jászberényi, kunszentmártoni, mezőtúri és ceglédi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával több irányból próbálták megfékezni a tüzet víz- és habsugarakkal, valamint vízágyúval.

A korábbi tájékoztatás alapján összesen 8600 négyzetméteren kapott lángra műanyaghulladék és ezer tonna papírbála, a nagy füst miatt ráadásul korlátozni kellett a vonatok forgalmát is a terület melletti vasútvonalon.

Fotós kollégánk is kint járt a helyszínen, az erről készített képeket ide kattintva tudja megtekinteni, illetve most az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság is beszámolt az esetről a Facebook-oldalán, valamint képeket mellékelt a tűzoltás kegyetlen pillanatairól:

Képek: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek