A saját apja buzdította késelésre Szolnokon a kiskorú lányt

Megosztás

A Szolnoki Járási Ügyészség vádat emelt egy 15 éves lány ellen súlyos testi sértés kísérlete, míg édesapja ellen kiskorú veszélyeztetése miatt, miután mindketten részt vettek egy családi vitában, ahol a lány apja buzdítására kést vett elő.

A vád szerint 2023. augusztus 22-én délután Szolnokon egy családi vita alakult ki egy helyi férfi otthonában, ami az udvaron fizikai összetűzésig fajult. A vita során az egyik családtag értesítette fiát, aki a lányával együtt érkezett a helyszínre, és ők is részt vettek a konfliktusban.

Az apa felszólította lányát, hogy támadja meg a férfit egy késsel, mondván, hogy őt ezért nem fogják megbüntetni. A lány ezután elővett egy 9 cm pengehosszúságú konyhakést a táskájából, és egyszer megszúrta a sértettet a vállán, a lapocka környékén.

Bár a sértett sérülése 8 napon belül gyógyulónak bizonyult, a támadás jellege és az elkövetett eszköz alapján fennállt a súlyosabb sérülés lehetősége.

Az apa tettével súlyosan veszélyeztette gyermeke erkölcsi fejlődését, mivel bűncselekmény elkövetésére buzdította – írja a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség. Az ügyészség a büntetlen előéletű apa esetében próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést, míg a fiatalkorú lánnyal szemben próbára bocsátást és pártfogó felügyeletet javasolt.

Kép: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek