Csoportosan küldik el a dolgozókat a kecskeméti Mercedes-gyárból

Megosztás

A Kecsup olvasói értesülés után írta meg, hogy az előzetes kommunikációval ellentétesen több kölcsönzött munkavállalói csoporttal is azt közölték, hogy már nem számítanak a munkájukra, azaz felmondtak nekik. A lap megkereste a gyárat, akik megerősítették, hogy számos ott dolgozó további foglalkoztatását nem tudják biztosítani a „következő hónapok termelési programja miatt”.

A forrás elmondása szerint, aki külsős dolgozója volt a kecskeméti Mercedesnek, a gyárban bevezetett kétműszakos munkarend számos kérdést vetett fel a munkatársak körében jövőjükkel kapcsolatban.

Ráadásul nagy problémát jelentett, hogy sosem kaptak egyértelmű válaszokat, amikor érdeklődtek a változások hatásairól. Egyik vezetőjük ugyan igyekezett megnyugtatni mindenkit, hogy hosszú távon számítanak rájuk és nincs ok az aggodalomra.

Kis idő múlva azonban azt kérték tőlük a műszak végén, hogy pakoljanak ki a szekrényeikből, majd biztonsági őrök kíséretében közölték velük, hogy hétfőtől már nem számítanak rájuk.

A Kecsup olvasója megalázónak érezte ezt a bánásmódot, véleménye szerint legalább 100 ember érintett az ügyben. Az üggyel kapcsolatban megkeresték a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. illetékeseit, akik megerősítették az információkat – arra hivatkoztak, hogy a következő hónapok termelési programja miatt nem minden kölcsönzött dolgozónak tudnak további foglalkoztatást biztosítani a kecskeméti gyárban.

Frissítés: A kecskeméti Mercedes-Benz gyár kommunikációs ügynökségétől közben úgy értesültünk, az érintett kölcsönzött munkavállalókkal kötött szerződések ezekben a hetekben valóban lejártak, de az átállás nincs közvetlen hatással a saját állományban lévő munkavállalóik álláshelyei számának alakulására.

Kép: vezess.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek