Testvérvárosi kapcsolatot erősített meg Jászberény

Megosztás

Az intézményvezetők, a városvezetők és a berényi delegáció részvételével került megerősítésre az immáron húsz évre visszanyúló testvérvárosi kapcsolat Jászberény és a lengyel Sucha Beskidzka között.

„Aláírásunkkal megerősítettük az elmúlt húsz év barátságát” – kezdte a testvértelepülési megállapodást részletezni Budai Lóránt a jászberényi képviselő-testület legutóbbi, júniusi ülésén. A jász főváros vezetője és Stanisław Lichosyt, Sucha Beskidzka polgármestere aláírásával pecsételte meg a magyar és lengyel település között fennálló jó kapcsolatot.

A Jászsági Térségi TV-nek Budai elárulta, tavaly már találkoztak olyan tapasztalatokkal az akkori delegációval közösen Suchában, amelyeket mindenképpen szerettek volna megmutatni az itteni szakembereknek, többek között kultúra és sport vonatkozásában is.

A COVID miatt kisebb-nagyobb mértékben megszakadt testvérvárosi kapcsolatok egyre inkább életre kelnek, legalábbis ezt tapasztalja a polgármester. A szabadidős programok keretében a berényi delegáció hamisítatlan magyar bográcsos ételt, gulyást készített a helyi lakosoknak.

„Nehéz szavakba önteni, megfogalmazni, leírni azt a rengeteg élményt és azt az őszinte szeretetet, amelyet az elmúlt napok során legyen testvérvárosunkban, Suha Beskidzkában kaptunk. Nem beszélve a számos új ismeretről, találkozásról, beszélgetésről, amelyeket akár a polgármesterrel, a jegyzővel, az intézmények vezetőivel vagy a krakkói magyar főkonzullal folytattunk az egymástól történő tanulás és a jövőbeli közös munka céljából” – számolt be a tapasztalatokról Baloghné Dr. Seres Krisztina jegyző, aki szintén a delegáció tagja volt.

Kép: Budai Lóránt Fb

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek