Táplálkozásunk környezetre és éghajlatra gyakorolt hatása óriási, azonban annak kulturális beágyazottsága, identitásmeghatározó ereje, saját elfogultságaink és a leegyszerűsítő jelmondatok nem teszik lehetővé, hogy tudományos és racionális alapokon közelítsünk hozzá. Egyesek szerint csak a szigorú növényalapú étrend jelentheti a megoldást, mások viszont soha nem mondanának le a mindennapos húsfogyasztásról. Ezek a végletes gondolkodásban gyökerező beszédmódok egyszerre zárják ki és erősítik egymást, miközben jelenlegi táplálkozási szokásaink fokozzák környezeti-éghajlati problémáinkat. Vajon elegendő bizonyítékot és alapot szolgáltathat a tudomány egy kiegyensúlyozott étrendhez, amivel meghaladhatóak ezek az egyoldalú, egymást kizáró szólamok, és aminek a segítségével…
Tovább olvasom