Több tízmilliót nyúltak le egy szolnoki pénzváltóból

Megosztás

A szolnoki rendőrök őrizetbe vettek négy helyi lakost, akik a gyanú szerint megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy közel 33 millió forintot loptak egy pénzváltóból.

Egy szolnoki férfi elhatározta, hogy kirabol egy pénzváltót. Tervéhez segítséget nyújtott barátnője, aki szintén egy szolnoki pénzváltóban dolgozott.

A tervet május 27-én este hajtották végre: a nő záráskor nyitva hagyta a széfet, majd bezárta a pénzváltót. Két társuk a környéket figyelte, míg a férfi a korábban másolt kulccsal bement, és magához vett körülbelül 33 millió forintot és valutát vegyesen.

A pénzt az autóban várakozó társaikhoz vitték, szétosztották, majd a fő bűnös páros Grazba menekült. Eközben a nyomozók elfogatóparancsot adtak ki ellenük. Miután a páros értesült a körözésről, hazatértek és önként jelentkeztek a rendőrségen. Ezt követően a rendőrök elfogták a másik két társukat is.

A 32 éves nőt, 23 éves partnerét és két fiatalkorú társukat a szolnoki nyomozók lopás bűntett megalapozott gyanújával őrizetbe vették. Az ötletgazda letartóztatását, míg három társának bűnügyi felügyeletét indítványozták.

Képünk illusztráció.

Kép: Shitterstock

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek