Az idősek érdekében végzett munkáért kapott rangos díjat Abony

Megosztás

Az egyik legrangosabb eddigi  kitüntetését vette át Abony vezetése Budapesten.

Mint azt Pető Zsolt az Idősbarát önkormányzat díj kapcsán elmondta,a legrangosabbnak tekinti, mert országos szinten ismerték el azt a mindennapjainkban jelen lévő figyelmet, amit az idősek felé fordulva tanúsítanak naponta. 

Hangsúlyozta, az idősekről való  gondoskodás a legnagyobb felelősség.  Az egészségben töltött kor meghosszabbításáért, a közösséghez való tartozás lehetőségének megadásáért, a boldog családon kívüli órákért fontos és nélkülözhetetlen  feladat dolgozni. 

A vezető aláhúzta, a jó szónak, figyelemnek, a hallgatóságnak és a biztonságérzet  megteremtésének óriási ereje van. Az idős kor gyakori hozadéka a magány, de szemmel láthatóan egyre többen vesznek részt programjaikon, egyre bátrabban keresik az önkormányzatot kérdés vagy kérés esetén. 

Kiemelte:

“Példát kell mutatnunk a mai fiataloknak, mert az idősekkel való bánásmód mikéntje fogja meghatározni a mi jövőbeni életünket is.”
A díjátadón Hornung Ágnes családügyi államtitkár hangsúlyozta; a kormány köszönetet kíván mondani a lelkiismeretes munkáért, amelyet az önkormányzatok végeznek. Dukai Miklós önkormányzati államtitkár jelezte, azt várják el az idősbarát önkormányzatoktól, hogy a helyi döntéshozatalban mindenkor érvényesítsék az idősek életét könnyítő szempontokat.

A díjjal 1,5 millió forint támogatás is jár, ezzel a kormányzat hozzájárul a kiemelkedő tevékenységet végző önkormányzatok következő évi, időseknek szóló programjainak anyagi fedezetéhez.

Kapcsolódó cikkek