Remek kirándulóidő szerdán, érkezik egy hidegfront, de szinte meg sem érezzük keleten

Megosztás

A nyugati országrészre is csak kevés és gyenge csapadékot hoz a hidegfront, ami szerdán érinti hazánkat. Egyáltalán nem változik meg az időjárás nyugodt, őszi jellege, néhány esetleges széllökésre kell csak odafigyelnünk.

Általában meglehetősen szeszélyes szokott lenni az időjárás októberben Magyarországon. Most viszont semmi különös eseményre nem kell készülni, ha kirándulást terveztünk a szabadnapra, nyugodt szívvel tegyük meg.

Nemzeti ünnepünkön egy gyenge front megközelít bennünket, jelentős változást azonban nem hoz időjárásunkban. Egy anticiklonnak köszönhetőn nyugodt, napos őszi idővel indult ez a hét is, és nemzeti ünnepünkön sem várható jelentős változás időjárásunkban. Némi változás azért mégis jöhet, szerdán ugyanis észak felől egy gyenge hidegfront érinti a Kárpát-medencét.

A többnyire derült reggelt követően, a reggeli pára-, ködfoltok (főként a Dunántúlon és északon) feloszlása után nyugat, északnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet. Napközben keleten számíthatunk több, nyugaton kevesebb napsütésre. A megvastagodó felhőzetből a

Dunántúlon helyenként gyenge eső is kialakulhat, keleten viszont gyakorlatilag erre egyáltalán nincs esély.

Ahogy csapadékból, úgy szélből sem hoz sokat a front: az északi, északkeleti szelet az Alpokalján és északkeleten kísérhetik csak élénk lökések. Délután 15 és 20 fok között tetőzhet a hőmérséklet, a 20 fok közeli értékeket a déli, délkeleti területeken mérhetjük.  (via Időkép.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek