Magyarország étele 2025 – A kun hagyományokra épülő magyar konyha kerül középpontba

A hagyományoknak megfelelően ismét elindult a nevezés a Magyarország étele elnevezésű, melegkonyhai szakácsversenyre, amelyre december 15-ig lehet jelentkezni mindazoknak, akik meg akarják csillogtatni a főzőtudományukat, a kidolgozott recepteket pedig december 29-ig kell beküldeni. A jövő évi Magyarország étele rendezvény különlegessége ezúttal abban áll, hogy “A Tiszán innen: Kis Kunság, túlnan Nagy Kunság” mottóval rendezik meg, mivel a kun hagyományokra épülő magyar konyha kerül a verseny középpontjába. Molnár Karolina, a Belügyminisztérium stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára szerint ez jóval több egy szakácsversenynél, hiszen ugyanannyira szól a kultúránk tiszteletéről és megőrzéséről, mint az ételekről. … Bővebben: Magyarország étele 2025 – A kun hagyományokra épülő magyar konyha kerül középpontba